Lezing door Prof.dr. Den Heyer: beelden en dogma’s over Jezus

Op zondag 18 juni spreekt prof.dr.Cees den Heyer in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Hij zal ingaan op het thema van zijn nieuwe boek, dat in het najaar zal uitkomen: “Wat hebben wij de afgelopen jaar 2000 jaar met Jezus gedaan?”. De bijeenkomst zal om 11.15 u beginnen en niet om 10 uur, de gebruikelijke aanvangstijd van diensten in de Doopsgezinde kerk.
Den Heyer was tot 1 januari 2002 hoogleraar Nieuwe Testament en Bijbelse Theologie aan de Theologische Universiteit te Kampen. De publicatie in 1997 van zijn boek over de verzoeningsleer zorgde voor veel commotie binnen de Gereformeerde kerken. In dit boek kwam hij tot de conclusie, dat de verzoeningsleer als dogma van de kerken niet strookt met de teksten in de evangeliën uit het Nieuwe Testament: de verzoenende betekenis van het lijden en sterven van Jezus Christus zou niet terug te vinden zijn in de Bijbelse geschriften.
Professor Den Heyer is nu werkzaam als docent Bijbelse Theologie aan het Doopsgezind Seminarium te Amsterdam.
Op 18 juni zal hij ingaan op vragen als: waarom geven de evangeliën al verschillende beelden van Jezus, waarom ontstonden dogma’s rond Jezus, hoe kijken we vandaag naar Jezus? Er zal gelegenheid zijn om met de inleider in gesprek te gaan.

Na lezing zullen wij uw reactie plaatsen, zo mogelijk voorzien van ons antwoord