Diensten

Onze bijeenkomsten op de zondag kennen de volgende vormen :

 1. De ‘klassieke’ kerkdienst
  Deze worden elke eerste en derde zondag van de maand gehouden in de kerkruimte volgens onze basisliturgie met de elementen: woord van welkom -inleidend orgelspel – bemoediging en groet- gebed – bijbellezing – zingen uit het Nieuwe Liedboek – overdenking door de predikant n.a.v. het gelezen Bijbelgedeelte-  collecte – wegzending.
  Deze elementen komen in  elke dienst terug. Een liturgie mag echter geen strak keurslijf zijn: er moet  ruimte zijn voor andere vormen, als deze het doel van de dienst ondersteunen.
  Het thema van de diensten op de derde zondag zal doorgaans de week daarvoor aan de orde zijn gekomen in een thema-avond.
 2. De gespreksdienst
  In de gemeentekamer van de kerk vindt elke tweede zondag van de maand een gespreksdienst plaats. Deze wordt geleid  door een van de leden of vrienden van de gemeente. In een korte inleiding vertelt deze wat hem of haar aanspreekt in een bepaalde bijbeltekst, gedicht, muziekstuk of tekst uit de actualiteit. In het gesprek met elkaar zal het dan gaan over de vraag wat dit voor ons als gemeente (leden) kan betekenen.
  Het is de vrijheid  van de inleider om thema en  vorm van deze gespreksdienst te bepalen. De gespreksdiensten hebben een meer informeel karakter
 3. Gespreksdienst met gastspreker
  In de gespreksdienst op de vierde zondag van de maand zal een spreker van buitenaf een inleiding houden over een thema, dat voor ons als gemeente van belang is. Ook deze bijeenkomst wordt gehouden in de gemeentekamer.
  Tevens  wordt voor kinderen een bijeenkomst gehouden. Zij beleven met de “Godly Play” methode verhalen uit de Bijbel om deze daarna op eigen wijze expressief te verwerken.
 4. Open kerkdienst
  Ongeveer viermaal per jaar wordt op de vijfde zondag van de maand een ‘open kerkdienst’ gehouden. Eigenlijk een verkeerde benaming: als het goed is zijn kerkdiensten altijd open en te volgen voor iedereen.
  Op deze vijfde zondag willen we daar extra aandacht aan geven met een specifiek thema en een vrijere liturgie qua vorm en muzikale invulling.
  Een overzicht van de diensten in deze maand vindt u in de Agenda.
Advertentie

Na lezing zullen wij uw reactie plaatsen, zo mogelijk voorzien van ons antwoord

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s